Hankepäällikkö

Hankepäällikkö Seija Lahti

 

 

YHTEYSTIEDOT

Hankepäällikkö Seija Lahti
Työorganisaatiopalvelut Etelä-Savo
ProOsa-hanke / TSL
Porrassalmenkatu 26, 50100 Mikkeli
puh. 050-594 5834
seija.lahti@proosa.fi
seijalahti@gmail.com

 

Vanhat konstit - pärjääkö niillä?

Pieneen mansikkamaahani näytti tulevan aivan mukavasti satoa. Uhkakuvina näin entisten vuosien tapaan räkättirastasparvet, jotka olisivat napsineet marjat suihinsa ennätysajassa. Suojaksi viritin vihreän verkon - kuten muinakin vuosina. Miten kävikään - eivät tuleet rastaat - ei ainuttakaan - vaan sankoin joukoin ampiaisia. Ampiaiset popsivat poskeensa mansikoita ahkerasti ja systemaattisesti aamusta iltaan. Kaivoivat itsensä juuri niihin suurempiin ja kauniinpiin. Ampiaisten torjuntaan vanhoista rastasverkoista ei apua löytynyt.

Yrityselämässä tilanne on aivan vastaavanlainen - taantumassa ei pääsääntöisesti pärjätä vanhoilla konsteilla - ei ainakaan nousun alkaessa. Ympäröivä maailma sekä muutokset siinä on opittava tuntemaan paremmin kuin omat taskunsa ja reagoita uskaliaasti. Teko on nyt ajatusta tärkeämpää.

"Parhain selviytyjä ei pitkällä aikavälillä ole se, joka nyt on vahvin tai se, joka on älykkäin - vaan se, joka kykenee mukautumaan ympäristön vaatimuksiin kaikkein nopeimmin." C Darwin

Seija Lahti

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~