ProOsa-hanke

Katse tulevaisuuteen - tavoite kirkkaana mielessä! Kuva: Anni Mäki-Soini

 

ProOsa-hanke  -  viralliselta nimeltään " Tuottavuuden ja osaamisen proaktiivinen kehittämishanke"  -  on aktiivisen elinkaarensa päässä.

 

Hanke suunniteltiin yritysten itsensä esittämien tarpeiden kattamiseen nousukaudella vuonna 2007.  Se starttasi taantuman kynnyksellä vuonna 2008 ja päätettiin taantumauhkan alla kesän kääntyessä syksyyn vuonna 2011.

Väliin mahtui yksi kokonainen nousukausivuosi 2010, joka näkyi hanketyössä yritysten valoisana suhtautumisena tulevaisuuteensa ja aktiivisena innostuksena toimintansa ja osaamisensa parantamisessa.  Hankkeen elinkaaren loppupäässä palattiin siis takaisin lähtöpisteeseen:  epävarmoihin tulevaisuuden näkymiin.                                                                                                                    

Hankkeen aktivointitoimenpiteiden kohteina olleet yritykset suhtautuvat varmasti uuteen haasteelliseen tilanteeseen vahvempana ja kilpailukykyisempänä tietäen, miten itse avoimin mielin ja töitä suunnitelmallisesti paiskien, voi pärjätä ja kasvaa.

 

"Pureutuu yritysten kehittämis- ja osaamistarpeisiin tulevaisuuteen peilaten"

 

Yrittäjä, oletko miettinyt

  • Mitä asiakkaasi odottavat yritykseltäsi tulevaisuudessa?
  • Mitä osaamista se edellyttäisi?
  • Onko oma ja henkilöstösi osaamisen taso  riittävä tavoitteiden saavuttamiseen?
  • Miten yrityksesi  ja henkilöstösi  voisi ja pitäisi uudistua muuttuvien tarpeiden mukaiseksi ?

Mm. yllämainittujen yrityksen kehittämis- ja parannustoimien kumppanina ProOsa-hanke toimi parisen vuotta.    Aluetoimistot Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa sijaitsivat lähellä asiakasta ja toiminnotkin muotoutuivat alueellisten tarpeiden mukaisesti.

 

Varteenotettavat hanketulokset julkaistaan näillä sivuilla.  Liitteenä on lyhyt tiivistelmä hankkeen elinkaaresta. 

Hankkeen rahoitus koostui yritysten maksuista ja toiminnan teki mahdolliseksi Euroopan Sosiaalirahaston ja Etelä-Savon ELY-keskuksen myöntämä rahoitus.

.

PDF-tiedostoProOsa sivu 12[1].pdf (294 kB)
ProOsa-hankkeen elinkaari