Savonlinnan seutu

Työyhteisökehittäjä Aija Broms

 

Työsuhteeni hankkeessa on päättynyt!

Kiitos kaikille ProOsa-hankkeen toiminnassa mukana olleille antoisasta yhteistyöstä. 

Tiimalasi valui loppuun aivan liian nopeasti.  Tarvittaessa tavoitat minut aija.broms@spyder.fi tai puhelimitse 044-570 3630.  Hankeasioissa yhteys hankepäällikkö Seija Lahteen puhelin 050-594 5834, seijalahti@gmail.com, seija.lahti@proosa.fi

Iloa, innostusta ja voimia työhönne

Aija

TOTI – Tuottavuutta ja osaamista tietokoneella -koulutusohjelma 2011

TOTI-koulutusohjelma Savonlinnassa

ProOsa-hanke järjestää TOTI – Tuottavuutta ja osaamista tietokoneella -koulutusohjelman Savonlinnassa tammi-maaliskuussa 2011. TOTI koostuu kolmesta modulista, mutta osallistuja voi myös valita yksittäisiä moduleita oman tarpeensa mukaan.

 I. Tietokoneen käytön perusteet

II. Tyylikästä yritysviestintää

III. Verkko markkinoinnin ja kaupankäynnin tukena

Hiusyrittäjien jaksamiskoulutus 2011

Hiusalan ammattilaiset koulutuksessa keväällä 2011

ProOsa-hanke järjesti tammi-helmikuussa 2011 hiusalan ammattilaisille (yrittäjät ja henkilökunta) koulutuskokonaisuuden, joka antoi eväitä:

  • jaksamiseen
  • hyvinvointiin
  • verkostoitumiseen

VVT, Voimavarat Työssä® -kartoitus sisältäen henkilökohtaiset kirjalliset analyysit, toteutettiin sekä kurssin alussa että sen päätyttyä.

Kurssilla asiantuntijana oli psykologi Mika Viinikainen.

Englannin kielen puhekurssi 2011

Englannin kielen puhekurssilaisia helmikuussa 2011

ProOsa-hankkeen Englannin kielen puhekurssi alkoi 9.2.2011 yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston kanssa. Kurssin opettajana toimii FM Jarkko Kosonen. Järjestämämme puhekurssit on koettu erittäin hyödyllisiksi englannin puhetaidon ylläpitämisessä.

Venäjän kielen puhekurssi 2010

Venäjän kielen puhekurssi pidettiin 4.11.-16.12.2010 Savonlinnan kesäyliopistolla. Kurssin opettajana toimi FM Sanna Vainikainen ja kurssilla oli mukana 11 innokasta opiskelijaa.

Katso tarkemmat kuvat kuvagalleriasta.

Englannin kielen puhekurssi 2010

Englannin puhekurssin osallistujat syksyllä 2010 Savonlinnassa

ProOsa-hanke järjesti yhdessä Savonlinnan kesäyliopiston kanssa englannin kielen puhekurssin yrityksille 8.9.-17.11.2010. Puhumista harjoiteltiin usein pareittain ja pienryhmissä. Kurssilla kiinnitettiin erityistä huomiota suomalaisille tyypillisiin lausuntaongelmiin. Lisäksi laajennettiin sanavarastoa ja parannettiin puhelinkeskustelutaitoja sekä opeteltiin ottamaan huomioon keskustelukumppanin kielitaito. Opettajana toimi FM Jarkko Kosonen.

Tietoiskuvalmennus ja infotilaisuus 1.9.10 Savonlinnassa

ProOsa-hanke järjesti keskiviikkona 1.9.2010 Tietoiskuvalmennuksen ja infotilaisuuden Savonlinnassa. Tilaisuudessa esiteltiin syksyn koulutuksia ja käytiin läpi eri teemoja, kuten

  • Myynti ja markkinointi verkossa (kotisivut, verkkokauppa, asiakkuuksien hallinta, hakukonenäkyvyys ja omien verkkopalveluiden hallinta)
  • Talouden suunnittelu
  • Työhyvinvointi (VVT, Voimavarat Työssä -kartoitus)

Infossa esiteltyihin koulutuksiin ja kursseille pystyi myös ilmoittautumaan tai jättämään yhteydenottopyynnön, jos kiinnostus heräsi. Jos et päässyt paikalle, voit ilmoittautua tältä sivulta tai kysyä lisää Aija Bromsilta, aija.broms@proosa.fi, puh. 050 398 9901.

Katso lisää kuvia täältä.

Koulutuskokonaisuus jaksamisesta ja verkostoitumisesta taloushallinnon ammattilaisille syksyllä 2010 Savonlinnassa

ProOsa-hanke on syksyllä järjestämässä taloushallinnon ammattilaisille (yrittäjät ja koko henkilökunta) suunniteltua koulutuskokonaisuutta, joka antaa eväitä:

  • jaksamiseen
  • hyvinvointiin
  • verkostoitumiseen

VVT, Voimavarat työssä®-kartoitus, joka sisältää myös henkilökohtaiset kirjalliset analyysit, toteutetaan halukkaille sekä kurssin alussa että sen päätyttyä.

Kurssi pidetään keskiviikkoisin 29.9., 13.10., 27.10., 10.11., ja 1.12.2010 klo 15.00-18.00 Casinon Salonki-kabinetissa, Savonlinnassa.

Kurssin vetäjänä toimii psykologi Mika Viinikainen.

Teemat:

I Terveys, hyvinvointi ja riskit
Mitä tällä hetkellä tiedetään työn, terveyden ja hyvinvoinnin yhteyksistä? Mitkä ovat suurimmat hyvinvoinnin riskit ja mitä niille on tehtävissä? Mikä on taloushallinnon alalla keskeistä ja ajankohtaista työhyvinvoinnin kannalta? Kokoontumisessa käsitellään mm. aivoihin ja uneen liittyvää uutta tietoa.

II Työ, työnilo ja työnimu
Mitkä ovat työhön liittyvät positiiviset tekijät ja miten ne ovat lisättävissä? Kokoontumisessa käsitellään mm. ajan tasapainottamista, asiakaspinnassa toimimista ja sen terveellisiä rajoja sekä ns. uutta työn järjestystä.

III Onnellisuus ja elämänlaatu
Mikä on keskeistä ihmisen elämässä? Mistä onnellisuus ja tyytyväisyys elämään syntyvät? Kokoontumisessa käsitellään mm. tutkimusnäyttöä onnellisuuden kokemisesta ja henkilökohtaisten ratkaisujen työstämistä omassa työssä ja elämässä.

Tervetuloa mukaan!

Englannin kielen puhekurssi kevät 2010

Englannin puhekurssin osallistujia

ProOsa-hanke järjesti englannin puhekurssin 3.2.-14.4.2010 Savonlinnassa. Opettajana toimi FM Jarkko Kosonen. Kurssilla käytiin läpi yleisiä palvelutilanteita ja ääntämisen perusasioita sekä harjoiteltiin tavanomaisia varauksia, vastaanottoja ja tilauksia. Lisäksi opeteltiin neuvomaan tietä ja vastaamaan kysymyksiin, joihin kurssilaiset törmäävät usein sekä harjoiteltiin kassatapahtumaa ja puhelinkeskusteluun liittyviä fraaseja.

Katso kuvia kuvagalleriasta!

Hiusyrittäjien teemakoulutukset keväällä 2010

Hiusyrittäjät asiakaspalvelukurssilla maaliskuussa 2010

ProOsa-hanke järjesti Savonlinnan seudun hiusyrittäjille kolmen teeman koulutuksen helmi-maaliskuussa 2010. Kurssi toteutettiin yhteistyössä Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampuksen kanssa.

Asiakaspalveluteeman kouluttajana toimi KTM Tuula Höglund.

Muut teemat olivat hätäensiapu (opettajina THM Leena Fyhr ja THM Tarja Turtiainen) ja aggressiivinen asiakas (opettajana THM Leena Fyhr).

Kennethin koulutus Mikkelissä
Ryhmätyöskentelyä Savonlinnassa

Kenneth Österberg palasi Etelä-Savoon!

ProOsa-hanke järjesti Aktiivinen myynti -seminaarit Mikkelissä ja Savonlinnassa 19. ja 20.3.2010. Valtakunnan tehokkaimpien myyntitiimien rakentajana arvostettu kouluttaja Kenneth Österberg valmensi yrittäjiä ja työntekijöitä tuloksentekijöiksi.

Pe 19.3.2010 Mikkelissä: Konkreettista hyötyä myyntityöhön
Myyntivalmennus on kokonaisuus, joka sisältää lukemattomia pieniä asioita – sellaisia, joita pidämme usein lähes itsestäänselvyyksinä. Tilannetaju on tärkeää!

La 20.3.2010 Savonlinnassa: Jatkoseminaari, tekniikkapäivä
Ensimmäisen kurssin (Savonlinnassa 19.11.2009 ja Mikkelissä 19.3.2010) asioiden kertaus, esittelytekniikka, argumentointi ja vastaväite.

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta!

Kouluttaja Kenneth Österberg
Osallistujat kuuntelevat tarkkaavaisina
Kuvat: Anni Mäki-Soini

Mustanaamio kävi Savonlinnassa

ProOsa-hankkeen järjestämä Myyntiseminaari pidettiin Savonlinnassa Wivi Lönn -salissa torstaina 19.11.2009. Seminaari toteutettiin yhdessä Savonlinnan kesäyliopiston kanssa. Seminaarin vetäjänä oli valtakunnan tehokkaimpien myyntitiimien rakentajana tunnettu ja arvostettu myyntikouluttaja, valmentaja Kenneth Österberg.

"Tärkeintä on, että kohtaa ihmisen ihmisenä, luonnollisesti, ilman myyntimies- tai virkamiesmaskia. Myymisessä on kyse auttamisesta, ja heti kun avaat suusi, myyt. Tilannetaju on tärkeää. Myynti-valmennus on kokonaisuus, joka sisältää lukemattomia pieniä asioita - sellaisia, joita pidämme usein lähes itsestäänselvyyksinä."

Österberg piti kuusikymmenpäisen kuulijakunnan otteessaan koko päivän. Mukaansatempaava ja mielenkiintoinen esitystapa ei jättänyt ketään kylmäksi. Huomionarvoista on, että osallistujilta kerätyn palautteen perusteella päivän oppi on helposti siirrettävissä arkityöhön - hyödyksi käytännön tasolle.

Mustanaamio palaa Savonlinnaan, kenties myös Mikkeliin - seuraa sivujamme!

Katso lisää kuvia seminaarista kuvagalleriasta.