Pieksämäen seutu

 

Anni Mäki-Soini
Työyhteisökehittäjä, Pieksämäen seutu
 

 

Anni opiskelemassa Tampereella

Suoritin työni ohessa Maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon JAKK Tampereella ja valmistuin kesäkuussa 2010!

 

Työsuhteeni on päättynyt ja uudet haasteet odottavat!

Lämmin kiitos kaikille ProOsa-hankkeessa mukana olleille niin asiakkaille kuin yhteistyökumppaneillekin. Uudet yhteystietoni ovat: anni.maki-soini@luukku.com, puhelin 040-751 7510

Hankeasioissa ota yhteyttä Hankepäällikkö Seija Lahteen, seijalahti@gmail.com, puh. 050 594 5834.

Aurinkoista vuoden jatkoa

Anni

 

ProOsa-hanke järjesti suositun venäjän kielen jatkokurssin Pieksämäellä 25.2.-26.3.2011. Kurssilla käytiin läpi sanastoa eri aloilta, esimerkiksi matkustus-, ruoka-, piha- ja grillaussanastoa, lukusanojen muodostamista, ilmauksia eri tilanteisiin liittyen, venäläisiä sananlaskuja ja lentäviä lauseita. Kurssilla kiinnitettiin erityistä huomiota ääntämiseen ja intonaatioon. Lisäksi keskusteltiin venäläisyydestä ja siihen liittyvistä tavoista.

Opettajana toimi FM Mari Hrustaljova.

Katso hauskat kuvat kurssilta kuvagalleriasta!

Rekrytreffit 2011

Rekrytreffit Pieksämäellä 23.2.2011

Pieksämäen perinteiset Rekrytreffit järjestettiin 23.2.2011 Poleenissa. Odotetussa, vuosittain järjestettävässä tapahtumassa treffasivat sekä työnantajat että työnhakijat. Esittäytymässä oli myös oppilaitoksia sekä työ- ja elinkeinohallinnon EURES-palvelut. Tilaisuuden järjestivät Pieksämäen yrityspalvelut ja Pieksämäen TE-toimisto.

Katso kuvat kuvagalleriasta!

 

ProOsa-hanke järjesti torstaina 20.1.2011 yrittäjille ja yritysten henkilöstöille Ennakoivaa taloushallintaa pienyrityksille -koulutuksen Koulutuskeskus Agricolassa (Huvilakatu 31, Pieksämäki).

Koulutuksessa käsiteltiin kassavirtaa, hinnoittelua ja kannattavuutta teorian, käytännön esimerkkien ja laskentatyökalujen avulla. Koulutuksessa esiteltiin myös sähköistä taloudenhallintaa.

Kouluttajana toimi Päivi Nousiainen, Business Balance.

Koulutuksen jälkeen osallistujille jaettiin sähköpostitse Excel-pohjainen laskentatyökalu (hinnoittelu-, kannattavuus- ja kassaennustelaskelma).

Osallistujia oli tupa täynnä, reilut 40 henkilöä. Kiitos kaikille osallistujille! Tilaisuuden kuvat ovat nähtävissä kuvagalleriassa.

 

Temmataan työtä tuulesta!

ProOsa-hanke järjesti torstaina 18.11.2010 Tuulivoima-alan työt ja mahdollisuudet Itä-Suomessa -tilaisuuden Pieksämäen kaupungintalolla.

Tilaisuuden tarkoituksena oli tuoda osallistujille yleisesti lisätietoa tuulivoima-alasta, sen nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä alan mahdollisuuksista sisämaassa. Tilaisuudessa myös heräteltiin yrityksiä ja kerrottiin siitä, mitä mahdollisuuksia tuulivoima-ala voisi antaa eri alan yrityksille. Tavoitteena oli jakaa osallistujille alan tietoa sekä tulevaisuuden mahdollisuuksia, aktivoida ajattelemaan ja keskustelemaan sekä verkostoitumaan.

Asiantuntijat
Asiantuntijoina paikalla olivat Janne Nulpponen, Etelä-Savon Maakuntaliitto, Feodor Gurvits, Airice Oy sekä Merja Paakkari, Hafmex Wind Oy.

Kiitos kaikille osallistujille ja asiantuntijoille erittäin mielenkiintoisesta tilaisuudesta!

Tilaisuuden materiaalit löytyvät ohesta. Katso lisää kuvia kuvagalleriasta!

Venäjän kielen viikonloppukurssi (alkeet) 27.8.-25.9.2010 Pieksämäellä

ProOsa-hanke järjesti Pieksämäellä venäjän kielen viikonloppukurssin 27.8.-25.9.2010. Opettajana toimi FM Sanna Vainikainen. Kurssi painottui suulliseen harjoitteluun ja opiskelu tapahtui ”ProOsa-metodilla”, joka on hyväksi ja toimivaksi koettu tapa oppia ilmaisuja ja fraaseja, joita voi saman tien hyödyntää käytännön asiakaspalvelutilanteissa.

Katso lisää kuvia kurssista Kuvagalleriasta!

Savon Solmu -messut

Savon Solmu -messut huhtikuussa 2010

Pieksämäellä järjestettiin 17.-18.4.2010 Savon Solmu -messut jo 24. kerran. Messuilla esittäytyivät lukuisat seudun yritykset ja yhteisöt. ProOsa kävi tutustumassa messuihin, katso kuvat kuvagalleriasta! Galleriaan lisätty myös kuvat helmikuisilta Rekrytreffeiltä.

Aktiivinen myynti -seminaarit 19. ja 20.3.2010 Mikkelissä ja Savonlinnassa

Kenneth Österberg palasi Etelä-Savoon! ProOsa-hanke järjesti Aktiivinen myynti -seminaarit Mikkelissä ja Savonlinnassa 19. ja 20.3.2010. Valtakunnan tehokkaimpien myyntitiimien rakentajana arvostettu kouluttaja Kenneth Österberg valmensi yrittäjiä ja työntekijöitä tuloksentekijöiksi.

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta!

Matkamessut 2010

ProOsa-hanke kävi tutustumassa Matka 2010 -messuihin Helsingissä. Katso kuvat messuilta Kuvagalleriasta.

ProOsan ja Teesan järjestämä Asiakaspalvelutapahtuma 7.10.2009 Pieksämäellä

ProOsa- ja Teesa-hanke järjestivät 7.10.2009 Partaharjun Opistolla Asiakaspalvelutapahtuman Pieksämäen seudun kaupan ja palvelualan yrittäjille ja esimiehille.

Koulutuksen ideana oli innostaa yrittäjiä ja esimiehiä kehittämään omaa ja yrityksen asiakaspalvelua. Teemaan pyrittiin demonstroimalla erilaisia asiakaspalvelutapahtumia ja miettimällä, mikä loppujen lopuksi on olennaista hyvässä asiakaspalvelussa. Kouluttajana toimi Anna-Mari Laulumaa, joka on kokenut vuorovaikutuskouluttaja.

Katso kuvia tapahtumasta kuvagalleriasta!

PDF-tiedostoAsiakaspalvelutapahtuma 7.10.09.pdf (567 kB)
Esite ja kutsu