Pekka Lipposen ja Kalle-Kustaa Korkin paluu Rantasalmelle

1.3.2015Pekka Lipposen patsas Rantasalmella jo on. Vuosittain valitaan myös Manta ja Pekka. Nyt fiktiiviset veijarihahmot seikkailevat tulevasta kesästä alkaen upouudessa Rantasalmen Kesäteatterissa Hotel & Spa Resort Järvisydämessä. Ensi-ilta 17.7.15 klo 19 - esitykset jatkuvat 9.8.15 saakka

PEKKA LIPPOSEN JA KALLE-KUSTAA KORKIN PALUU RANTASALMELLE

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat Suomen itsenäisyyden ajan suosituimmat fiktiiviset veijarihahmot.  Tulevasta kesästä alkaen sankarikaksikko seikkalilee upouudessa Rantasalmen kesäteatterissa Hotel & Spa Resort Järvisydämessä.  Jo lähes unohduksiin painuneet sankarit aiotaan palauttaa suomalaisten mieliin vähintään 10 vuoden teatteri- ja tuotteistamisprojektilla.

Nimimerkki Outsider, oikealta nimeltään Aarne Haapakoski, loi Pekka lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki nimiset sankarit Rantasalmen Saparomäellä vuonna 1945.  Kirjailijana ja toimittajana vuosia uraa tehnyt Haapakoski oli yksi aikansa tuotteliaimpia kirjailijoita.  Hän käytti lukuisia nimimerkkejä, joista osaa ei vieläkään tiedetä.  Aarne Haapakosken ja hänen tuotantonsa tunnettuutta kehittämään on perustettu vuonna 2011 Pieksämäelle Aarne Haapakoski-seura ry.

-"Olemme vuosia tehneet kovasti töitä Aarne Haapakosken tuotannon selvittämiseksi sekä tunnetuksi tekemiseksi.  Tuleva Rantasalmen kesäteatteriprojekti on hieno kulttuuriteko, josta olemme todella innoissamme", iloitsee seuran varapuheenjohtaja Ilkka Seppä..

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki seikkailivat päivittäin vuodesta 1945 alkaen viiden minuutin mittaisissa radiokuunnelmissa aina vuoteen 1961 asti. Myöhemmin seikkailut jatkuivat sarjakuvissa, kioskilehdissä ja elokuvissa. Radiokuunnelmat olivat todella suosittuja, sillä jopa 90% kuuntelijoista oli kuunnellut Lipposen ja Korkin seikkailuja.

Vuosikymmenien tauon jälkeen Pekka Lipposen ja Kalle-Kustaa Korkin seikkailut jatkuvat Rantasalmen Kesäteatterissa kesästä 2015 alkaen. Kesäteatterin toteuttajina ovat Hotel & Spa Resort Järvisydän yhteistyössä Teatteri Fennica Rantasalmelta.  Tavoitteena on tuoda vanhat seikkailut tähän päivään sopivasti sovitettuina, toki tekijänoikeudet omistavan tahon hyväksymässä muodossa.

-"Pekka Lipposen seikkailujen käsikirjoitus kesäteatteriin on mielenkiintoinen projekti, jossa joudumme syventymään vanhoihin Pekka Lipponen -julkaisuihin sekä myös kirjailijan muuhun tuotantoon.  Hahmot ovat todella mukaansa tempaavia ja kirjailijan juonenkuljetustaito on mestarillista", kertoo Kaisla Pirkkalainen Teatteri Fennicasta.

-"Rantasalmelle ja Järvisydämelle Pekka Lipposen paluu kesäteatterin sekä muiden kehitettävien elementtien muodossa on mainio lisäarvo koko seutukunnalle.  Tavoitteenamme on palauttaa seikkailut suomalaisten mieliin ja kahvipöytäkeskusteluihin. Ja siinä toki tekemistä riittää!" sanoo Miikka Aira Hotel & Spa Resort Järvisydämen piällysmies.

Kesäteatterin käsikirjoituksesta vastaa Kaisla Pirkkalainen ja Mika Juusela ja ohjauksesta Mika Vuorentie.  Pekka Lipposeksi on jo tässä vaiheessa kiinnitetty Nestori Välitalo.  Ensi-ilta nähdään Rantasalmen Kesäteatterin katetussa ulkoilmateatterissa perjantaina 17.7. klo 19.  Esitykset jatkuvat 9.8. asti.  Ensimmäinen näytelmä on nimeltään "Pekka Lipponen ja Kalle Kustaa Korkki -  Rantasalmen Sulttaani"  Kesäksi 2016 seikkailut jatkuvat näytelmällä "Prinssieverstin ahväärit"  ja kesäksi 2017 "Kadonnut kaksoisolento".

 

Lisätiedot

Miikka Aira, Hotel & Spa Resort Järvisydän, puhelin 050 566 1577, miikka.aira@saimaaholiday.net

Kaisla Pirkkalainen, Teatteri Fennica, puh. 040 527 1751, info@ltf.fi

Ilkka Seppä, Aarne Haapakoski -seura ry, ilkka.seppa@pty.inet.fi


ProOsa ry