"Liikevaihdon pitää kasvaa kuin käyttökatteenkin" kertoo konkarisijoittaja Waltonen

2.7.2013

Näin kertoo Arvopaperilehti 2.7.13. Juttu pohjautuu Porssisäätiön tekemään haastatteluun Jari Waltosesta.

Konkarisijoittaja välttää metsää, Suomen vähittäiskauppaa ja metsää

 

”Liikevaihdon pitää kasvaa samoin kuin käyttökatteenkin, mieluiten vähintään kymmenen prosenttia vuodessa yli syklin”, sanoo sijoittaja Jarl Waltonen Pörssisäätiön haastattelussa.

”Osingon on pitkällä tähtäimellä jatkuvasti kasvettava, minkä kasvava myynti ja kasvavat voitot takaavat. Ostan mieluummin osakkeita yhtiöistä, jotka joutuvat rakentamaan uusia tehtaita kuin sellaisia, jotka joutuvat sulkemaan niitä”, Waltonen esittelee ostokriteereitään.

Jarl Waltonen on Osakesäästäjien keskusliiton aktiivi, kolumnisti ja kokenut yksityissijoittaja. Pörssisäätiön haastattelussa hän kertoo sijoittavansa yhtiöihin jotka toimivat kasvavilla, hyvin menestyneillä toimialoilla. Yhtiöllä täytyy olla hinnoitteluvoimaa ja yhtiön on kyettävä kasvamaan markkinoiden keskiarvoa enemmän.

Pitkään eri yhtiöiden talousjohtajana ja yrittäjänä toiminut Waltonen ryhtyi sijoittamaan lähes täysipäiväisesti 1990-luvun alkupuolella.

Suomalaisyhtiöistä Waltosen salkusta löytyy muun muassa Konecranesia, Outotecia, Metsoa, PKC:ta ja Nokian Renkaita. Pohjoismaisista yhtiöistä Waltonen on sijoittanut muun muassa koruvalmistaja Pandoraan, lääkeyhtiö Novo Nordiskiin, panimoalan konserni Carlsbergiin ja peliyhtiö Betssoniin.

Waltonen välttää sijoituksissaan mediaa, metsää ja Suomen vähittäiskauppaa. Hän epäilee myös rakennusyhtiöiden pitkän aikavälin menestysmahdollisuuksia. Välttäessään tiettyjä toimialoja Waltonen myöntää tehneensä virheitä.

"Myin liian aikaisin loistavasti johdetun Olvin osakkeet ja Norwegian Air Shuttlen osakkeet."


ProOsa ry  .  yritysten uudistumisen ja osaamisen edistäjä - www.proosa.fi,  050 594 5834 Seija Lahti