Tiede ja tutkimukset tutuksi opiskelijoille ja opettajille Kainuussa - tässä on ideaa!

14.3.2013

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus helmikuulta 2013


Kainuulaista tiedettä ja tutkimusta tehdään tutuksi opiskelijoille ja opettajille


Kainuulaiset tutkijat ja muut korkeakouluissa toimivat asiantuntijat pääsevät esittelemään tekemäänsä tiedettä ja tutkimustyötä mahdollisille tuleville tieteilijöille. Foorumina tieteen ja tutkimuksen tutuksi tekemiselle on Puuttuva tieto -tutkimuspäivä, joka järjestetään Kajaanissa tiistaina 26.3.2013. Silloin Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kajaanin yliopistokeskus esittelevät toimintaansa ympäri Kainuuta.
– Edellinen vastaava tapahtuma Kajaanissa oli vuonna 2008, kun Oulun yliopisto vietti 50-vuotisjuhlaansa. Päätimme, että on jälleen aika tehdä näkyväksi kainuulaista tiede- ja tutkimustoimintaa sekä korkeakoulutuksen työllistymismahdollisuuksia, kertoo suunnittelija Teija Mursula Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA:sta Kajaanista.
Puuttuva tieto -tutkimuspäivässä aamupäivän kohderyhmänä ovat kainuulaisten koulujen nuoret.

 

Tämä hyvä käytäntö olisi syytä ottaa ohjelmaan muissakin  tiedettä ja tutkimuksia tekevissä laitoksissa.  Tietoa jaettava säännöllisesti ei vain pelkästään opiskelijoille ja opettajille vaan myös yrityksille erityisesti pienyrityksille.

ProOsa ry voi organisoida ko. tilaisuuden pitämisen, mikäli siihen kiinnostusta löytyy.  Ottakaa yhteyttä  seija.lahti@proosa.fi, 050 594 5834.

 

Koko tiedote sekä Kainuun ELY-keskuksen rahoittamat investoinnit helmikuussa 2013, voit lukea allaolevasta pdf-tiedotteesta.