Parhaat työpaikat Suomessa 2013

17.2.2013

Great Place to Work Institute Finland toteutti jälleen Suomen Parhaat työpaikat -tutkimuksen

 

Palvelualan toimijat nousivat Suomen parhaat työpaikat -  tutkimuksessa
 

Great Place to Work® Institute Finlandin toteuttama Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on jälleen valmistunut, ja tutkimuksessa parhaiten menestyneet yritykset jaettu kolmelle listalle. Tänä vuonna pienten organisaatioiden kärjessä komeilee listalla ensimmäistä kertaa mukana oleva yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Amgen. Yleisen sarjan kärkipaikkaa pitää jälleen Euroopan parhaaksi työpaikaksi viime vuonna valittu ohjelmistoyhtiö Futurice. Suurten organisaatioiden sarjassa ensimmäisellä sijalla on jo kolmatta kertaa huonekalujätti IKEA. Sarjan viiden parhaan joukkoon ylsivät uusina tulokkaina ravintola-alalta Katri Antell ja McDonald’s.

 

Suomen parhaat työpaikat 2013 -listalla olevat 50 organisaatiota loivat Suomeen vuonna 2012 yli 600 uutta työpaikkaa työllistäen yhteensä noin 11 500 työntekijää. Parhaat organisaatiot ovat myös haluttuja työnantajia, ja saivat vuoden 2012 aikana yhteensä 55 000 työhakemusta. Viimeksi päättyneellä tilikaudella organisaatioiden kasvu liikevaihdollisesti mitattuna oli keskimäärin 18  prosenttia.
 
– Julkaisemamme Suomen parhaat työpaikat 2013 -tutkimus näyttää, että erinomainen työpaikka voidaan luoda yrityksen koosta ja omistuspohjasta riippumatta mille tahansa toimialalle. Lähivuodet tulevat osoittamaan, että yrityksen johtohenkilöillä ei ole enää mahdollisuutta valita haluavatko he rakentaa hyvän työpaikan, kilpailukyvyn nimissä heidän on pakko, Great Place to Work® Institute Finlandin toimitusjohtaja Panu Luukka sanoo.
 
Kotimaisuus näkyy listalla jälleen tänä vuonna. Viidestäkymmenestä palkitusta organisaatiosta peräti 34 on suomalaissyntyisiä. Paikkakuntakohtaisesti tarkasteltuna listalta löytyy yrityksiä pääkaupunkiseudun lisäksi Joensuusta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Mikkelistä, Oulusta, Seinäjoelta, Tampereelta ja Turusta.
 
Tutkimukseen osallistui organisaatioita myös monipuolisesti eri toimialoilta. Suurten organisaatioiden sarjassa uudet ilahduttavat ensikertalaiset ovat ravintola-alan nousijat Katri Antell ja McDonald’s.
 
– McDonald’sin menestys tutkimuksessa ei tullut meille yllätyksenä. Monelle nuorelle, maahanmuuttajalle ja osatyökykyiselle ensimmäisen työpaikan tarjoava McDonald’s pääsi vuonna 2012 yhdeksän muun Euroopan maan parhaiden työpaikkojen joukkoon. McDonald’s on yksi maailman suurimmista koulutusorganisaatioista, ja sen kattojen alla koulutetaan Suomessakin vuosittain satoja esimiehiä. Toivomme, että tänään Suomen McDonald’sille ja kaikille McDonald’s yrittäjille annettu tunnustus nostaa yrityksen ja siellä työskentelevien henkilöiden arvostusta työmarkkinoilla entisestään, Luukka sanoo.
 
Tutkimuksessa listapaikkansa kymmenennen kerran säilytti Microsoft, joka nousi yleisessä sarjassa viime vuoden neljänneltä sijalta tämän vuoden hopeapaikalle. Suurten organisaatioiden sarjassa kahdeksannen kerran mukana on Yliopiston Apteekki. Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksen muita kestomenestyjiä ovat muun muassa 3 Step IT, joka on listalla seitsemännen kerran, sekä Newsec, SAS Institute, SBS Finland, Scandinavian Marketing Gainer ja SICK, joille listasijoitus on kuudes. Uusia organisaatioita listalla on tällä kertaa 12.
 
– Suomen parhaat työpaikat 2013 -tutkimukseen osallistui tänä vuonna yli 35 000 suomalaista työntekijää. Tutkimuksen osana suoritettavan Trust Index© -henkilöstökyselyn tulokset kertovat työntekijöiden ja organisaation johdon välisen luottamussuhteen vahvistumisesta parhaissa työpaikoissa. Yhdeksän kymmenestä listaorganisaatioiden työntekijästä kokee työpaikkansa todella hyväksi, kun keskimäärin luku on suomalaisyrityksissä 6:10. Työntekijöiden hyvä kokemus työpaikastaan näkyy yrityksessä parempana tuottavuutena, niin taantumassa kuin nousukaudella, Luukka toteaa.
 
Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on toteutettu vuodesta 2002 lähtien. Tutkimuksessa selvitetään työntekijöiden kokemusta työpaikastaan Trust Index© -henkilöstökyselyllä sekä yrityksen organisaatiokulttuurin rakenteita ja käytänteitä selvittävällä Culture Audit© -analyysillä. Tutkimuksen pisteytyksestä 2/3 tulee työntekijöiden kokemuksesta ja 1/3 johtamiskäytänteistä. Tänä vuonna listalle pääsi 35 prosenttia tutkimukseen osallistuneista organisaatioista, joita oli yhteensä 142.
 
Suomen parhaat työpaikat 2013 -lista julkaistaan 15.2.2013 klo 9 osoitteessa www.greatplacetowork.fi ja www.talouselama.fi.

Lisätiedot:
Panu Luukka, toimitusjohtaja
Great Place to Work® Institute Finland
Puh. 040 530 0889, panu.luukka@greatplacetowork.fi


Great Place to Work Institute
Great Place to Work® Institute on maailmanlaajuinen tutkimus- ja konsulttiyhtiö, joka toimii 45 maassa. Vuosittain GPTW Institute tutkii yli 6 000 organisaatiota maailmanlaajuisesti ja sen Trust Index© -henkilöstökyselyyn vastaa vuosittain yli 2 500 000 eri organisaatioiden työntekijää. Vuonna 1991 perustetun GPTW Instituten tavoitteena on rakentaa parempaa yhteiskuntaa auttamalla yrityksiä kehittymään paremmiksi työpaikoiksi. GPTW Institute käyttää kehittämiään Trust Index© -henkilöstökyselyä sekä Culture Audit© -johtamiskäytäntöselvitystä mm. Euroopan parhaat työpaikat -listan sekä maakohtaisten listojen laadinnassa.
 
 
Suomen parhaat työpaikat 2013
 
Suuret yritykset (500 + työntekijää)
1. IKEA, Espoo
2. Diacor terveyspalvelut, Helsinki
3. Yliopiston Apteekki, Helsinki
4. Katri Antell, Oulu
5. McDonald´s, Helsinki

Yleinen sarja (50–499 työntekijää)
1. Futurice, Helsinki
2. Microsoft, Espoo
3. Fondia, Helsinki
4. Pipelife Finland, Oulu
5. Vincit, Tampere
6. Novia Finland, Oulu
7. Solita, Tampere
8. Eficode, Helsinki
9. Sininen Meteoriitti, Helsinki
10. Oulun Työterveys, Oulu
11. Arcusys, Joensuu
12. Bonnier Publications, Helsinki
13. Karttakeskus, Helsinki
14. 3 Step IT, Vantaa
15. SBS Finland, Helsinki
16. Enfo, Kuopio
17. Svea Rahoitus & Perintä, Helsinki
18. Affecto Finland, Helsinki
19. Newsec, Helsinki
20. Mandatum Life, Helsinki
21. Rapal, Helsinki
22. Hilti (Suomi), Vantaa
23. Smilehouse, Helsinki
24. Vahanen-yhtiöt, Helsinki
25. SAS Institute, Espoo
26. Siili Solutions, Helsinki
27. Descom, Jyväskylä
28. DMP, Helsinki
29. Vaadin, Helsinki
30. Scandinavian Marketing Gainer, Helsinki
 
Pienet yritykset (15–49 työntekijää)
1. Amgen, Espoo
2. SICK, Vantaa
3. Frami, Seinäjoki
4. Kartanokylpylä Kaisankoti, Espoo
5. Kärkimedia, Helsinki
6. Mainostoimisto Ilme, Lahti
7. Efima, Helsinki
8. Mars Finland, Helsinki
9. Borenius & Co, Helsinki
10. Estime, Helsinki
11. ComIQ, Helsinki
12. Marski Data, Mikkeli
13. Visma Severa, Lappeenranta
14. Saanio & Riekkola, Helsinki
15. WWF Suomi, Helsinki


Great place to Work® on Wheels - Suomen parhaat työpaikat avaavat ovensa onnekkaille  9.4.13

 

Parhaat työpaikat rakentuvat vahvoille yrityskulttuureille, jotka näkyvät ja tuntuvat. Niitä voi yrittää kuvailla, mutta mielestämme ne täytyy kokea – itse, paikanpäällä. Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden vierailla neljässä nyt julkaistun Suomen parhaat työpaikat -listan organisaatiossa kanssamme. Paikan päällä yritysten toimitusjohtajat kertovat, kuinka heidän organisaatiossaan rakennetaan hyvän työpaikan kulttuuria. Päivän aikana sinulla on myös mahdollisuus verkottua asialle vihkiytyneiden kollegojen kanssa.

 

Vierailuyritykset ovat:
 
Solita
Mandatum Life
SBS Finland 
Fondia

Yritykset sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja siirtymätaipaleille on varattu yhteinen bussikuljetus. Paikkoja on bussilastillinen, joten varmistathan paikkasi ilmoittautumalla nyt.Viime vuonna Great Place to Work® on Wheels -seminaari myytiin loppuun. HINNAT JA ILMOITTAUTUMISET >>

 


Great Place to Work® Institute Finland
Meritullinkatu 1 C
00170 Helsinki

040 198 9765
www.greatplacetowork.fi